Sokszor említettem már, hogy az EFT kopogtatást az ésszerűség határain belül érdemes mindenre kipróbálni. Az alábbi linken egy 2012-ben íródott blogot olvashatsz, mely arról szól, hogyan lehet a kopogtatással a várandósságot, vajúdást, szülést támogatni – ezt akkor én tettem meg Titi kérésére.

Ezt a támogatást az apa is meg tudja adni, ha ismeri az EFT kopogtatást! 😉

Hogyan kerültem a képbe?

Fogjuk rá, hogy „véletlenül”… mert az úgy volt, hogy kb. 24-25 éves korom óta időről-időre meghívtak a várandós barátnőim, ismerőseim, hogy legyek jelen én is a szülésnél, mint segítőjük. Én persze boldogan, kíváncsian és nagyon izgatottan mentem minden alkalommal – szülésről-szülésre egyre jobban felvértezve azzal a tudással, aminek a vajúdás során a kórházi szaksegítség kiegészítéseként nagy használt vehettük a szülőszobán.

A cikkben olvasható „eset” kapcsán az EFT kopogtatás gyakorlati alkalmazásába is bepillantást kaphatsz, és bár régi cikk, azért még mindig aktuális az üzenete: az egész családnak nagyon hasznos az a fajta stresszoldás és támogatás, amit az EFT tud adni egy kisbaba érkezése előtt, szüléskor és az azt követő időszakban is.

Szerencsére ma már egyre több dúla és szülés-támogató szakember is ismeri és használja a kopogtatást, de ha otthon a család is jó előre felkészül, mindenképpen hozzátesz a pozitív élményhez.

A témában nem készült letölthető gyakorlatom, egyelőre még gondolkodtam rajta, legyen-e. Mivel a várandósság 9 hónapja nagyon rövid (nézőpont kérdése, persze), elsősorban személyre szabott stresszoldó konzultációt javasolnék, azt kiegészítve az önálló kopogtatással.

 

Íme a link, jó olvasást! >>>

Kérdésed van? Írj a hello@eftsiker.hu címre! Örömmel válaszolok! 🙂

U.i.: a kép csak illusztráció 🙂

Kéred a folytatást? Az új bejegyzéseket és a letölthető gyakorlatainkat mindig a feliratkozóinknak küldjük ki először!