Könnyű azt mondani… de mégis hooogy??

Ez egy megjósolható reakció, amikor valakinek azt mondjuk, hogy „ne görcsölj rajta, engedd el”! Haha… 🙂  ehhez nem is kell terapeutának lenni, teljesen hétköznapi beszélgetésekben is elhangzik ez a jó tanács. Ugye milyen könnyű mondani? Bezzeg ha a saját dolgainkról van szó, néha milyen piszok nehéz az elengedés…

Az egónk imád ragaszkodni, lételeme a megszokásba való csimpaszkodás, ezért aztán teljesen érthető, hogy nehezünkre esik elengedni, amit már esetleg évek, évtizedek óta cipelünk magunkkal.

Ha kinyílvánítod a szándékodat az elengedésre, az már fél siker

Legutóbb Louise L. Hay és Robert Holden közös könyvében, Az élet szeret téged címűben találkoztam ezzel a gondolattal. Bár ott a megbocsátással kapcsolatban volt róla szó.

Azt írják (nem szó szerinti idézet következik), hogy nem kell tudnod, hogyan kell megbocsátani, csak legyél hajlandó megbocsátani. Mert ezzel a hajlandósággal kinyilvánítod a szándékodat is önmagad és az Univerzum felé, ami igen nagy dolog. Ha ezt az energiát sugárzod ki, meg fogod találni a módját annak, hogyan tudsz megbocsátani súlyos dolgokat is… Azt nem állítja senki, hogy egyik napról a másikra, mert az összetett és szerteágazó esetekhez több idő kell… de ne add fel! Tegyél magadért és a jó érzéseidért minden nap!

Ugyanígy van ez az elengedéssel is. Ha hajlandó vagy elengedni azt, ami már nem szolgál téged, akkor az elengedés egyszer csak magától megtörténik. Mi van akkor, ha nem is kell tudnod a teljes folyamatot? Bízd rá magad a lelkedre, hogy megtegye érted a kellő lépéseket. 

Egy villámgyors kopogtatási gyakorlat

Nyilvánítsd ki a szándékodat az elengedésre minden nap, hogy egyre könnyebb legyen. Ez az alábbi kopogtatás segít neked ezt az állapotot elérni. Vedd lazára a figurát, ne erőlködj és akkor csak úgy megtörténik.

KOPOGTASS A PONTOKON:

Szemöldök: hajlandó vagyok az elengedésre

Szem mellett: kész vagyok rá, hogy elengedjem azt, ami már nem szolgál engem

Szem alatt: biztonságos elengednem, ami nem esik jól

Orr alatt: itt az ideje elengedni a kellemetlen érzéseket

Áll: most már tényleg elengedhetem

Kulcscsont: biztonságos elengednem azt, ami már idejétmúlt

Kar alatt: igent mondok az elengedésre

Fejtető: az elengedés jót tesz nekem, az elengedést választom

Vegyél egy lassú, mély lélegzetet. Ha úgy érzed, jól esne, ismételd meg a fentieket még egyszer.

Ezt az 1 perces kopogtatást használhatod minden nap, akár napjában többször is. Nem lehet túladagolni! 🙂

Illetve hozzá illeszheted a mellékelt vizualizációs gyakorlathoz is úgy, hogy mielőtt azt megcsinálod, kopogtasd végig ezt az egy percet.

Néhány gondolat útravalónak

Ne elégedj meg azzal, hogy neked az elengedés nehezen megy. Ez is csak egy téves meggyőződés. Gyakorolj  minden nap és meglátod, egyre sűrűbben lesznek olyan napok, amikor igenis könnyen megy az elengedés még neked is. Mondj igent az elengedésre és abból nagyon jó dolgok fognak kikerekedni!

Kéred a folytatást? Az új bejegyzéseket és a letölthető gyakorlatainkat mindig a feliratkozóinknak küldjük ki először!